Foredrag: Uskyldig dømt

Serier som “Making a Murderer”, “The Jinx” og podcasten “Serial” har satt søkelyset på justismord. Rettsstat og rettssikkerhet står i sterk kontrast til justismord, og den moderne rettsstaten har derfor innebygde juridiske sikkerhetsventiler for å unngå dette, som uskyldhetspresumsjonen jf. blant annet EMK art 6.2 og SP art 14.2.

Advokat Cato Schiøtz kommer for å fortelle om bevisene i Torgersensaken – en av Norges mest omdiskuterte og omstridte justismord-saker i over 50 år. Saken er blitt forsøkt gjenopptatt hele seks ganger, men alltid blitt avvist. I juni 2015 leverte advokatene Cato Schiøtz og Pål B. Lorentzen inn en ny begjæring om gjenopptakelse på vegne av Torgersen. Fredrik Fasting Torgersen døde én uke etter at begjæringen var innlevert.

Tor-Erling Thømt Ruud er krimreporter i VG. Han har vært med på å lage podcasten “Uløst” som er VGs svar på den amerikanske podcasten “Serial”. Han kommer for å fortelle om podcasten og snakke om hvilken rolle media kan ha i å oppklare justismord og kriminalsaker generelt.

Når: Onsdag 30. mars kl. 16.15-17.15

Hvor: Domus Academica Auditorium 6

Foredraget er arrangert av Amnesty Jus Oslo, Gruppa mot Tortur og Dødsstraff

 

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>